2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες"

 • Λευκωσία

  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

  20 Απριλίου 2019
 • Λευκωσία

  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

  20 Απριλίου 2019
 • Λευκωσία

  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

  20 Απριλίου 2019

Σχετικά

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος προκηρύσσουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Στόχοι του Συνεδρίου: Η παρουσίαση διδακτικών σεναρίων που αφορούν την Κύπρο και τους τρόπους με τους οποίους Έλληνες μαθητές (στην Ελλάδα, την Κύπρο ή την Ομογένεια) μπορούν να γνωρίσουν την Κύπρο, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Τα διδακτικά αυτά σενάρια θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικές «γέφυρες» διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικά σχολεία, όπου και αν βρίσκονται αυτά. Σε κάθε διδακτικό σενάριο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο στις δικές τους τάξεις υλοποίησαν δράσεις και προγράμματα για την Κύπρο.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν διδακτικά σενάρια: Εκπαιδευτικοί προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητας, που συμμετείχαν τα προηγούμενα σχολικά έτη (2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018) ή συμμετέχουν φέτος (2018-2019) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες». Ακόμη οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός επιθυμεί να υποβάλλει σχετικό διδακτικό σενάριο (είτε συμμετείχε στο προαναφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε όχι).

Κατεβάστε την 1η Ανακοίνωση του 2ου Συνεδρίου!

Κατεβάστε το πρότυπο υποβολής διδακτικού σεναρίου.

Κατεβάστε τα κριτήρια αξιολόγησης των διδακτικών σεναρίων.

Κατεβάστε τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου!

Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή 2ου Συνεδρίου

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Οργανωτές

Επικοινωνήστε μαζί μας

Back to Top